VikingDanmark har købt app-virksomhed

- Som en del af VikingDanmarks dedikation til en digital strategi, er det med stor glæde, at vi kan fortælle, at VikingDanmark har købt SmartFarming.

Sådan lyder det i en meddelelse fra VikingDanmark på LinkedIn.

Det bliver John Birkmose-Andersen og Anne-Mette Søndergaard, der kommer til at stå i spidsen for VikingSmartFarming, som selskabet skifter navn til.

Førstnævnte stiftede SmartFarming for to år siden, fordi han med sin baggrund som direktør i et forsikringsagentur og salgsdirektør og forretningsudvikling i Securitas, så et behov.

- Landmænd er meget digitale, når det kommer til deres traktorer og redskaberne dertil, men jeg så et hul, når det kom til både stalden og dyrene. Jeg var optaget af, hvordan jeg kunne lette deres hverdag med de digitale løsninger, jeg kendte fra Securitas indenfor video og sikkerhed, fortæller John Birkmose-Andersen og fortsætter:

- Det var vigtigt for mig, at de løsninger vi skabte, gjorde en reel forskel for dem på bundlinjen, og vi startede med at lave en testopsætning af et helt anlæg, der overvågede alt lige fra brand, kortslutning, tyveri, samt videoovervågning af staldene, kælvningsområdet og adgangsforhold.

Anne-Mette Søndergaard kommer med en baggrund som kvægfaglig chef i Danish Agro, og hun glæder sig til at bruge sin faglige og praktiske viden om køer til at optimere ydelse og sundhed via kameraanalyse:

- Vi har forventninger om at koble kunstig intelligens/AI på eksisterende kameraløsninger og tilbyde rådgivning herudfra. Ligesom VikingSmartFarming skal samle, udvikle og nytænke de mange allerede eksisterende data og digitale løsninger, siger hun ifølge meddelelsen.

Læs også