Sydvestjysk malkeservice-center køber lokal SAC-afdeling

Det er syv år siden, at indehaver af Jørns Malkemaskine Service ApS i Ølgod, Patrick Clemmensen, overtog virksomheden efter sin far.

Og nu udvides virksomheden betydeligt, efter man har overtaget SAC Kvong A/S i Varde.

- Vi har overtaget det hele hos SAC Kvong, og alt flyttes til Ølgod, hvorfra vi nu kan servicere SAC, og jeg har overtaget både mand og telefonnummer også, fortæller Patrick Clemmensen.

Manden er Andreas Beier, der på grund af alder har ønsket at finde én, som ville overtage SAC Kvong, og som nu er flyttet med over i Jørns Malkemaskine Service, som en af i alt 11 ansatte i virksomheden.

Full-line forhandler

Jørns Malkemaskine Service er inden overtagelsen i forvejen full-line forhandler af Baumatic, der ejer SAC.

- Det betyder, at jeg nu er blevet full-line forhandler af både BouMatic og SAC, der også omfatter Strangko, forklarer Patrick Clemmensen, der selv oprindeligt er IT-uddannet som datanom og IT-administrator. Men for godt 20 år siden startede han i sin fars virksomhed, hvor han var kommet sammen med sin far, siden han var bare fem år gammel.

Hér 40 år senere, er det så sønnen, der står i spidsen for virksomheden, hvor navnet dog stadig er og bliver Jørns Malkemaskine Service.

- Det er ganske enkelt det navn, landmændene og kunderne kender, tilføjer Patrick Clemmensen.

Strukturudviklingen i landbruget

Dengang som nu er det kvægkunder i hele det syd- og vestjyske, der er det område, som Jørns Malkemaskine Service dækker.

Og meget er som dengang – og så alligevel ikke, for strukturudviklingen har ændret landbruget – og ikke mindst kvægbruget:

- Vi rykker ud 24/7 alle årets 365 dage. Og den udvikling vi er i er, at nogle landmænd stopper, mens andre bliver større, forklarer Patrick Clemmensen, der både ser det som en naturlig udvikling, og at døgnvagt og service er nødvendigt.

Ud af de 11 ansatte er de seks således udekørende montører. Kunderne er både de mindre samt de store malkebedrifter.

- Vi kan mærke, at der bliver færre 200 køer og derunder, men til gengæld flere bedrifter med mere end 600 – 800 køer, oplyser Patrick Clemmensen, der generelt glæder sig over, at der god aktivitet i kvægbruget.

Dog lægger han ikke skjul på, at han deler bekymringen i landbruget omkring eventuelt kommende CO2-afgifter for erhvervet og de konsekvenser de måtte for generelt for landbruget og dets følgeerhverv.

Læs også