Bjørns kameraløsning skal være supervåben for fødevaresikkerheden

25-årige Bjørn Uttrup Dideriksen er stifter af startuppen SPKTRA, der udvikler såkaldte hyperspektrale kameraer. Med disse kameraer kan han opspore mykotoksiner i korn, før svampeangrebene finder sted, og se, om en avocado er moden, før man mærker efter – en teknologi med uendelige applikationer.

Er du klar over, om der er sygdom under opsejling i din kornbeholdning? Er du helt sikker på, at den avocado, du har taget i supermarkedet, er moden? Og er du sikker på, at det rent faktisk udelukkende er oksekød i dit 500 gram hakket, der ligger i dit køleskab?

Det kan være svært for det menneskelige syn at spotte mange af de ovenstående ting. Men hvad nu, hvis man gennem et kamera kunne se det, som vores øjne ikke kunne?

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i to måneder til prisen for én. Dette abonnement giver fuld adgang til indhold på www.effektivtlandbrug.dk og e-avisen hver dag.

Læs mere om 30 under 30

Følg med, når der stilles skarpt på 30 under 30 i landbruget. Læs, hvad der driver 30 unge med prominente positioner eller bemærkelsesværdige bedrifter.

Læs mere her

Læs også