Det er muligt at reducere udledningen af drivhusgasser med op til 30 procent i forhold til de mest anvendte standardmetoder. Det konkluderer BASF på baggrund af de første resultater fra flerårige verdensomspændende markforsøg.
I en netop offentliggjort rapport præsenterer BASF de første resultater fra flerårige markforsøg. Resultaterne viser, at det er muligt at reducere udledningen af drivhusgasser i landbruget med op til 30 procent i forhold til de mest anvendte standardmetoder. For at reducere udledningen kræver det skræddersyede og klimasmarte dyrkningsmetoder, der varierer afhængigt af den specifikke afgrøde og geografi.
Forsøgene blev udført i forskellige lande og med afgrøder som hvede, majs, raps, ris og soja. Resultaterne fra 2021 til 2023 viser, at der ikke findes én enkelt løsning, der kan reducere landbrugets negative aftryk på klimaet. I stedet er der brug for en kombination af flere forskellige tiltag, produkter og teknologier, der til sammen kan reducere udledningen af drivhusgasser.
Eksempler på vellykkede metoder er: Optimeret brug af kunstgødning med digitale værktøjer og nitrogenstabilisatorer samt brug af højtydende sorter.
Løsninger til landmænd over hele verden
- Klimaforandringerne er i gang. Dyrkningsmetoderne i landbruget skal tilpasses for at reducere udledningen af drivhusgasser, men uden at det påvirker udbyttet negativt. Den viden, vi får fra vores feltforsøg, bidrager til vores Global Carbon Farming Program. På den måde kan vi støtte landmændene i at arbejde med de metoder, der kan mindske det negative aftryk på klima og natur, siger Marko Grozdanovic, Senior Vice President Global Marketing hos BASF Agricultural Solutions.
Forsøgene viser også de udfordringer, som landmændene står over for, når de skal reducere udledningen af drivhusgasser. Det kan være ugunstige vejrforhold eller den udfordring, der ligger i at indføre nye metoder uden samtidig at påvirke udbyttet negativt.
Derfor fortsætter BASF også med at teste flere metoder i marken som en del af projektet Global Carbon Farming Trials. Formålet er at finde løsninger, der er praktiske, videnskabeligt funderede og underbyggede med data til landmænd over hele verden.
Udbringning i stor skala fra 2027