FarmDroid vinder ny erhvervspris

FarmDroid fra Vejen fik forleden overrakt Den Sydjyske Erhvervspris i kategorien »Eksport« for evnen til at slå igennem internationalt med en markrobot

En banebrydende dansk teknologi, som er med til at revolutionere landbruget internationalt. En soldrevet markrobot til såning og lugning, der erstatter tunge traktorer. Det er den korte historie om FarmDroid fra Vejen, som på få år har bevæget sig fra en lille start up til en succesfuld virksomhed med 50 medarbejdere og internationalt salg på omkring 20 markeder.

Eksporteventyret betyder, at FarmDroid løber med den nystiftede Den Sydjyske Erhvervspris i kategorien »Eksport«. Prisen, der uddeleles i samarbejde mellem Erhvervshus Sydjylland og JydskeVestkysten vækker begejstring hos den jyske vindervirksomhed.

– Vi har gennem årene vundet flere teknologipriser. At vores eksportindsats nu også bliver bemærket i det sydjyske, er vi rigtig glade for, siger René Jannick Jørgensen, CEO, FarmDroid, der sammen med en af de to stiftere Jens Warming var på podiet for at modtage prisen ved en festlig overrækkelse torsdag den 8. juni hos Erhvervshus Sydjylland.

Ros fra dommerne

Gennem de seneste måneder har borgere indstillet virksomheder, som de mener fortjener Den Sydjyske Erhvervspris. I kategorien »Eksport« vil man hylde virksomheder, der gennem eksport formår at skabe vækst og udvikling.

Blandt dommerne var man imponeret over, hvordan FarmDroids med deres grønne og nytænkende teknologi brager igennem internationalt. Karen Frøsig, direktør for Sydbank, stod for overrækkelsen af prisen, og der var flotte ord fra dommerkomitéen, som hun viderebragte.

- FarmDroid udmærker sig ved at have udviklet et produkt, der har et meget stort potentiale globalt set og samtidig falder fint i tråd med FN’s Verdensmål, lød det blandt andet fra Karen Frøsig, som i vinderbegrundelsen også anerkendte virksomheden for dens evne til at række ud efter samarbejder og hjælp.

– Den har desuden været dygtig til at indgå i partnerskaber og gøre brug af det danske erhvervsfremmesystem, fortsatte hun.

Næste step for FarmDroid

For FarmDroid er Den Sydjyske Erhvervspris endnu en anerkendelse, som motiverer i det fortsatte arbejde.

- Vi har en rigtig god business case, og derfor har vi også fået godt fat i lande som Tyskland og Frankrig, der i dag er vores to største eksportmarkeder. Vi har netop sendt vores første container til Australien og skal snart i gang på det marked, siger Rene Jørgensen, der oplever en stor fordel ved at være på flere kontinentet.

– På den måde får vi højsæsoner for såning og dyrkning fordelt ud på hele året, og det betyder, at vi også får øget produktion, når der er lavsæson i Europa.

Den Sydjyske Erhvervspris

JydskeVestkysten og Erhvervshus Sydjylland uddeler i samarbejde Den Sydjyske Erhvervspris. De hædrer sydjyske virksomheder, der gør sig særligt bemærket inden for kategorierne digitalisering, grøn omstilling og eksport og som dermed inspirerer andre til løsninger på nogle af fremtidens udfordringer.

Erhvervshus Sydjylland tilbyder virksomheder sparring med praksiserfarne konsulenter om deres forretning – uvildigt og gratis. Udover sparring kan Erhvervshus Sydjylland, ligesom landets øvrige fem erhvervshuse, tilbyde tilskudsmuligheder, især til digitalisering, grøn omstilling og eksport. Læs mere på www.ehsyd.dk

Læs også