Medie: Svineformand udvider med polte-opformering

Jeppe Bloch Nielsen investerer for 50 millioner i en ny forretningsgren: Opformering af polte. Planen er dog stadig at stoppe griseproduktion i 2030, skriver AgriWatch.

- Der var en mulighed, der bød sig, lyder det fra Jeppe Bloch Nielsen, Vejen, ifølge AgriWatch, efter at han har investeret 50 millioner kroner i et nyt forretningsben sammen med sin bror og forretningspartner, Mads Bloch Nielsen.

De to har ifølge mediet investeret i to ekstra ejendomme, så de fremover kan opformere polte.

- Vi så det sidste år i december og var primært interesserede i de 290 hektar jord. Vi skulle egentlig ikke købe noget, men så kom muligheden og vi tog en beslutning, siger Jeppe Bloch Nielsen, der er formand for Landsforeningen af Danske Svineproducenter.

Planen er – på basis af 415 søer – at producere omkring 5.500 polte med Topigs Norsvin-genetik årligt.

Stop for investeringer

- Strategien i staldene er ren og skær afskrivning. Vi investerer ikke i vores stalde mere. Det har Søren Søndergaards (formand for L&F, red) deltagelse i trepartsaftalen sørget for, sammen med afgift på eksportgrisene. Jeg skal ikke betale CO2-afgift, så i 2030 skal vi ikke have grise mere. Indtil da driver vi forretningen for fuld smadder, lyder det ifølge AgriWatch fra producentformanden.

Sammen med sin bror har Jeppe Bloch Nielsen 2.200 søer med produktion af 30.000 slagtesvin, 5.000 polte og 40.000 smågrise til eksport årligt. Dertil dyrker de 1.000 hektar jord.

Læs også