Arla-rival vil binde 1.755 ton CO2 om året på 780 hektar græs

Den hollandske Arla-rival, Frieslandcampina, har indgået et 10-årigt projekt, der skal reducere CO2-udledningen gennem kulstofslagring.

Det nye projekt sker i samarbejde med 20 af selskabets andelshavere og dækker sammenlagt 780 hektar græsarealer.

Projektet er det største af sin slags i Holland, der sigter mod kulstofbinding i permanente græsarealer på mineralsk landbrugsjord.

- Kulstofbinding er et meget omtalt emne blandt mælkeproducenter og også blandt kommercielle parter. Det giver muligheder for at gøre mejerikæden mere bæredygtig og skaber værdi for vores bæredygtighedsindsats. Men vi ser også, at kulstofbinding er udfordrende at implementere i praksis, siger Sanne Griffioen, bæredygtighedsdirektør i Frieslandcampina i en pressemeddelelse.

- Det er en langvarig proces, jordens kapacitet til at lagre kulstof varierer meget, og måling af jordens kulstofbinding er kompleks. Sammen med medlemsmælkeproducenter og SNK har vi lagt et godt fundament, der vil skabe reel langsigtet værdi. Det er et vigtigt skridt, som vi alle kan være stolte af, tilføjer hun.

FrieslandCampina forventer, at de involverede andelshavere vil lagre i alt 1.755 ton CO2 om året. Deltagerne vil modtage kompensation baseret på mængden af CO2, de binder i jorden.

Projektet er blevet godkendt af the National Carbon Market Foundation (SNK), der validerer og udsteder certifikater til FrieslandCampina

Læs også