Historisk landbrugsskole sælges, så der kan komme rækkehuse

Agroskolen i Hammerum sættes til salg i efteråret 2024 gennem offentligt udbud, skriver EDC Erhverv Poul Erik Bech i en pressemeddelelse.

Ejendommen har været en central del af lokalsamfundet siden 1928, men nu giver lokalplanen mulighed for at udvikle boligprojekter på grunden.

Agroskolen i Hammerum fusionerede i 2018 med Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier og udvidede dermed skolens rækkevidde og kapacitet, der gjorde det muligt at tilbyde en bredere vifte af uddannelser og faciliteter til eleverne. Nu rykker Agroskolen endnu tættere på skolens øvrige uddannelser, hvor de rykker ind i splinternye lokaler i Herningsholms campusområde på Lillelundvej.

- Det betyder samtidig et farvel til Agroskolen i Hammerum, som har været hjemsted siden landbrugsskolen blev grundlagt i 1928, og som har udviklet sig til et symbol på lokalsamfundets dedikation til landbrugsfaget. Nu venter en ny og spændende tid for både os og ejendommen, siger Allan Andreasen Kortnum, direktør hos Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.

Læs også