Dropper hollandske fabriksplaner: Biotekselskab rykker til Danmark

Biotekselskabet Aerbio har i dag fem etablerede forskere i Nottingham og en funktionsdygtig pilotfabrik i Amsterdam. Alligevel har selskabet valgt Danmark til sin første CO2-foderfabrik.
Det betyder, at Aerbio dropper sine planer om en fabrik i Holland og rykker sine medarbejdere til Danmark, skriver Børsen.

Aerbio har en række danske erhvervsprofiler i både sin bestyrelse og sit advisory board, der tæller navne som Pandora-topchef Alexander Lacik og vice president i Carlsberg Birgitte Skadhauge.
Selskabet arbejder med at producere dyrefoder, og på sigt menneskeføde, ved at omdanne CO2 og hydrogen til protein. Nogle af topforskerne indenfor netop det område befinder sig på DTU og Københavns Universitet, og derfor giver Danmark god mening for Aerbio, skriver mediet.

Aerbio er netop nu i gang med at rejse et beløb svarende til 373 millioner kroner, hvor hovedparten skal bruges til at byge en lille forsøgsfabrik og en stor demofabrik på dansk jord. Herefter er planen at bygge en kæmpefabrik om tre til fire år med op til 300.000 liter store reaktorer. Der er dog ingen garanti for at den skal placeres i Danmark grundet de høje el-priser, forklarer Kaspar Kristiansen, adm. direktør i Aerbio.

- Vi ser også andre industrier, der gør det samme og begynder at lægge deres fabrikker, hvor strømprisen er billig. Vores produkt er pulver, så det kan transporteres langt uden stort CO2-aftryk, elle rat omkostningen til transport bliver for stor.

Læs også