9.500 besøgte Lemvig Marked & Dyrskue

Fremragende dyrskuevejr lokkede i alt 9.500 gæster til at besøge Lemvig Marked & Dyrskue.

Lørdag var klovdag, hvor malkekvæg og kødkvæg strømmede til flyvepladsen i Rom fra hele Midt- og Vestjylland, mens både avls- og fritidsheste var trækplaster søndag. Hygge Dyrehave havde desuden sørget for, at der begge dage var får, æsler, alpaca, geder, kalve og ællinger i Klappegården ved Fjordlands telt, ligesom kaninavlerforeningen udstillede masser af kaniner.

- De mange dyr i alle størrelser begejstrer altid hele familien på et dyrskue; uanset om de konkurrerer i skønhed og aktiviteter eller blot er nuttede repræsentanter for de dyr, man kan holde, når man bor på landet. Alt klappede fint, og vi er godt tilfredse med publikums opbakning til de to dage i perfekt dyrskuevejr for både gæster og dyr, siger Henrik Damgren fra landboforeningen Fjordland, som arrangerer Lemvig Marked & Dyrskue sammen med Lemvig Flyveklub.

Med kun en uge til valget til Europa-Parlamentet var der hele weekenden en del landspolitikere på partiernes stande. De politiske gæster og repræsentanter for de fleste partier deltog undervejs i en fælles tovtrækning med veterantraktorer, men måtte sande, at det tværpolitiske samarbejde ikke havde trækkraft nok mod de velholdte hestekræfter under motorhjelmen.

Skuets bedste dyr

Bedste Dansk Holstein og bedste yngre Dansk Holstein fra Peter Ladekarl Hansen, Hanning.

Bedste ældre Dansk Holstein og bedste yver fra I/S Spangsberg, Hanning.

Bedste Rød Dansk Holstein fra Kristian Sloth, Lomborg.

Bedste kvie fra Peter Ladekarl Hansen, Hanning.

Bedste besætningsgruppe malkekvæg fra I/S Spangsberg, Hanning.

Bedste kødkvæg (Dexter med 15 dage gammel kalv) fra Mogens Juul Nielsen, Møborg.

Bedste kødkvægsgruppe (Grauvieh) fra Stald Nørskov, Jegindø.

Skuets bedste hest (Shetlandspony) Thybo’s Milla fra Vibeke og Nina Thybo, Handbjerg.

Læs også