Danish Crown sænker vægtgrænserne op mod jul

Slagteriselskabet Danish Crown sænker vægtgrænserne ad to omgange frem mod jul for at holde udsættelser nede, da der i år er en del fridage mellem jul og nytår.

Ugerne omkring jul og nytår indeholder en del fridage i år, da juleaften og nytårsaften falder på en tirsdag. Derudover falder Helligtrekongersdag mandag d. 6. januar, hvilket har større betydning for kunderne i Sydeuropa.

Det giver flere lukkedage på slagterierne og hos følgeindustrierne, og derfor justeres der på vægtgrænserne i ugerne op mod jul for at sikre, at antallet af udsatte grise holdes så lavt som muligt, og at mængderne samtidig passer bedre til den forventede afsætning.

For at justere for tabte slagtedage i uge 52 og uge 1 samt en forventet mindre afsætning i ugerne omkring jul og nytår bliver vægtgrænsen sænket med 2 kg fra uge 46 og 2 kg fra uge 49 til og med uge 52.

- Det er planen, at vi vil fremrykke 100.000 til 120.000 grise, da det er vigtigt, at vi kommer godt med, så antallet af udsatte dyr efter jul bliver så lavt som muligt, og vi kan levere den rette service til andelsejerne. Jeg vil derfor anbefale, at man har en god kontakt til Centralplanlægningen i Vejen omkring afhentning af dyr, og at man tilmelder i god tid af hensyn til planlægningen, siger Nicolaj Nørgaard, der er direktør i Ejerservice i en pressemeddelelse.

Hvordan vægtgrænseændringerne gælder eller ikke gælder for de forskellige leverandørkoncepter, kan ses på Danish Crowns hjemmeside.

Læs også