RDM fra Nordsjælland med bedste nøgletal

Her kommer et forsinket billede af Staldens Dronning på Roskilde Dyrskue.

I LandbrugØst uge 24 af 12. juni var der blandt andet otte sider om Roskilde Dyrskuet, og det var blandt andet med billeder af en række vinderdyr inden for heste og kvæg.

I omtalen om malkekvæg – under overskriften »Dansk holstein tog skønhedspriserne« – var der dog kun billede af de to, der opnåede titlen som henholdsvis Miss Sjælland og Miss Teen.

Vi burde også have bragt et billede af den RDM’er, der blev kåret som Staldens Dronning. Det råder vi bod på her. Det var en 5. kalvs ko fra Kaare Larsen ved Gilleleje i Nordsjælland, der strøg helt til tops i Guldko-konkurrencen.

Her bliver forskellige faktorer som produktion, sundhed og antal kælvninger også taget med i betragtning. Konkurrencen er på den måde en kombinationskonkurrence, hvor nøgletal hjemme fra bedriften spiller en vigtig rolle.

Guldkoen inden for hver race fik efterfølgende plads i den store finale om at blive Staldens Dronning, og den titel gik altså til RDM-vinderen fra Kaare Larsen.

Dansk holstein-guldkoen fra Tøvestensgaarden ved Slagelse blev nummer to, mens jersey-vinderen fra Ågården i Sydsjælland sluttede som nummer tre.

Læs også