Nemt at søge tilskud til afprøvning af nye ideer indenfor IPM

Går man rundt med en ide til at undgå eller begrænse pesticidforbruget, så har Miljøstyrelsen en pose penge klar til at prøve ideen af i praksis. Og man skal blot skrive få ord på et A4-skema for at søge inden 8. november.

Måske har man som planteavler overvejet, om man kunne spare en sprøjtning ved at ændre på noget dyrkningsteknik.

Lige nu kan Miljøstyrelsen på en nem måde søges om tilskud til at afprøve denne overvejelse eller idé.

Frem til 8. november indkalder Miljøstyrelsen nemlig ideer til IPM-projekter, som man i 2025 og 2026 gerne vil afprøve. Det gøres ved at skrive få ord på et A4-skema, der hentes på styrelsens hjemmeside.

Mange små projekter

Især vil man gerne have nye ideer til IPM-projekter indenfor mere brug af præcisionsteknologi til reduktion af pesticidforbruget, forebyggelse og ikke-kemisk bekæmpelse af skadedyr i raps, brugen af mikrobiologiske midler i kombination med andre IPM-tiltag og endelig ideer til forebyggelse og ikke-kemisk bekæmpelse af sygdomme og ukrudt i kartofler.

Der er en samlet pulje på 5,2 mio. kr., som kan finansiere små, lokale projekter med få parter eller større projekter med flere parter.

Størstedelen af de IPM-projekter, som Miljøstyrelsen finansierer, har et budget på op til 200.000 kr.

Kort om IPM

IPM (integreret plantebeskyttelse) er en hjørnesten i EU's rammedirektiv om bæredygtig anvendelse af pesticider (2009/128/EF).

EU-medlemslandene er forpligtede til at sikre, at alle der anvender pesticider i erhvervsmæssig sammenhæng følger IPM-principperne.

Der er afsat penge under Sprøjtemiddelstrategien 2022-2026 til fremme af IPM i Danmark.

Midlerne forvaltes af Miljøstyrelsen bl.a. ved finansiering af IPM-projekter, som udføres af eksterne parter.

Kilde: Miljøstyrelsen

Læs også