DC-markedsberetning: Øget udbud af grise presser priserne i Europa

Med et stigende udbud af slagteklare grise i Europa opstår der et pres på priserne. Eksporten uden for Europa hjælper dog med at stabilisere markedet. Særligt Tyskland, Spanien og Frankrig oplever en markant stigning i antallet af slagtninger, lyder det i Danish Crowns markedsberetning.

Udbuddet af slagteklare grise og dermed grisekød er stigende i Europa, og det påvirker i forskellig grad salgspriserne, skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

- Vi ser et mindre skift i markedet lige nu, hvor vores eksport ud af Europa i et vist omfang er med til at holde hånden under priserne på vores varer. Generelt er der ellers opstået et pres på priserne over de seneste to uger, fordi der simpelthen er flere varer til salg, siger Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Det er særligt i Spanien og Frankrig antallet af grise til slagtning er steget, og i Tyskland bliver der slagtet over 750.000 grise om ugen i øjeblikket, hvilket er relativt mange.

Normal udvikling

- Det er en helt normal udvikling på den her tid af året, at priserne sætter sig, inden julehandlen begynder. Det åbne spørgsmål lige nu er, hvor stor efterspørgslen bliver op til jul i forhold til udbuddet af kød i markedet. Det er der forskellige holdninger til i markedet lige nu, men umiddelbart ser vi en god interesse for danske varer, siger Mads Stougaard.

I næste uge er alle grisenoteringer uændret hos Danish Crown.

Læs også