Svinenoteringen står stille i uge 28

Markedet bærer præg af det danske sommervejr i øjeblikket. Således er noteringen uændret for uge 28.

Markedet for grisekød i Europa er som det danske sommervejr lige nu. Det er ustadigt, gråt og kedeligt, men dog med enkelte solstrejf indimellem.

Således fastholdes Danish Crowns grisenotering på 11,80 kroner for uge 28. Noteringen for søer er ligeledes uændret. Det skriver Danish Crown i virksomhedens ugentlige markedsberetning torsdag.

- Markedet i Europa er alt andet en stærkt. Forbruget i Mellemeuropa er ikke på det niveau, alle havde forventet, og det sætter nu priserne under pres. Der har været små tegn på, at det kunne gå den her vej i et stykke tid, og derfor har vi positioneret os så godt som muligt til et marked med sivende priser, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Som altid når priserne sætter sig, er det delstykkerne, der bliver ramt først. Markedet for skinker er aldrig rigtigt kommet op i fart i år, og faldet i den tyske notering skyldes blandt andet et svagt skinkemarked. Forenderne er også ramt, men salget af nakker og den midterste del af grisen er til gengæld relativt godt i øjeblikket.

- Vores traditionelle markeder udenfor Europa har været i bedring gennem nogle måneder, og det giver os lidt tiltrængt medvind nu. Vi har en god ordrebog og faktisk rigtig god interesse for vores varer, så i de kommende uger og måneder kan vi i høj grad fokusere på at optimere vores salg, siger Mads Stougaard.

Læs også