TBS dækker op til kæmpe græsdemonstration

TBS har støvsuget afdelingerne for græsgrej og inviterer til stor græsdemonstration den 18. og den 20. juni. Der er maskiner fra Fendt, Krampe og Vervaet på programmet. Og måske danmarkspremiere på en helt ny Fendt-traktor.

- Vi har lånt 25 hektar græs hos Vejgården nær Varde den 18. juni, og hos gårdejer Jens Vrist ved Vemb den 20. juni, så nu skal der over to dage bjærges græs med Fendt-traktorer og -redskaber. Vi har også taget den hurtige Krampe RamBody-afskubbervogn med i marken, og vores kolleger fra Valtec kommer med en fem-hjulet Vervaet og en TBL-gyllenedfælder med sektionskontrol. Så der bliver masser af aktivitet og mange kørende maskinsæt at se i aktion, fortæller salgschef Martin Geiser.

Han glæder sig sammen med resten af teamet hos TBS til at vise interesserede kunder bredden i Fendts græsprogram – og selvfølgelig også de mange forskellige Fendt-traktorer, der bliver spændt foran redskaberne.

Lang maskinliste

Det er produktekspert Gert Jensen og sælger Steffen Düring – begge fra TBS – der er ankermænd i projektet. De har støvsuget de forskellige TBS-afdelinger for græsgrej og sørget for, at maskinlisten omfatter hele produktprogrammet fra skivehøstere over vendere, river, ballepressere, selvkørende finsnittere til snittevogne, osv. Også Krampe og Vervaet er der blevet plads til.

- Jeg glæder mig til at få lov til at fremvise hele vores maskinprogram til græs, fortæller produktekspert Gert Jensen og fortsætter:

- Der er mange muligheder og spændende tekniske features ved de forskellige redskabs- og maskintyper, som gør dem særdeles effektive i praksis, og nu får vi lejlighed til at vise grejet frem til mange på én gang, så det ser jeg frem til.

Gert Jensen gør opmærksom på, at vejret spiller ind i muligheden for at køre, og opfordrer derfor interesserede til at følge med på Facebook eller firmaets hjemmeside, tbs.dk.

Til demoen kan du opleve

  • Fendt Slicer-skårlægger som butterfly-sæt
  • Fendt Lotus-vender
  • Fendt Former-rive
  • Fendt Katana-finsnitter
  • Fendt Tigo-snittervogn
  • Fendt Rotana Combi-rundballepresser
  • Krampe RamBody-afskubbervogn
  • Vervaet 5x5 HydroTrike DK-selvkørende gyllenedfælder og TBL-nedfælder m. sektionskontrol
  • Et større antal Fendt-traktorer i mange hk-størrelser

Se den nye Fendt 600

På Agritechnica i 2023 lancerede Fendt en helt ny serie mellemklassetraktorer fra 164 til 224 hk. Det er alsidige og smidige allround-traktorer med høj komfort via bl.a. en VisioPlus-kabine. Traktoren har meget stor hydraulikkapacitet på op til 205 l/min, med en høj udtagelig oliemængde på 65 liter, Flat Face-koblinger (FFC) for/bag og meget mere.

Den nye Fendt 600 vil være ideel til mange af opgaverne under bjærgning af græs, så det vil passe fint at vise den frem i løbet af demo-dagene. Agco har lovet, at den nye traktor dukker op i Varde den 18. ,men det er usikkert, om den får lov at blive til den 20., for resten af Europa vil også se den tæt på.

Gæsteoptræden fra Krampe og Vervaet

Ud over de mange Fendt-grønne maskiner vil man også kunne se den innovative Krampe-afskubbervogn AS750 i marken. Ifølge Krampes skandinaviske salgschef Kenneth Brønner er den ekstremt stabil at køre med, takket være sit unikke luftaffjedrede chassis, og den er også hurtig til at skubbe vognkassen helt tom.

- Det går rigtigt stærkt, når maskinstationer og mælkeproducenter bjærger græs, så hele logistikken skal trimmes – og her betyder kørehastighed i mark og på vej rigtigt meget. Det samme gælder tømningen af vognene, lyder det fra Kenneth Brønner.

Efter græsslæt følger gylle, og her bliver der også noget at se på, for Valtec kommer og viser den fem-hjulede Vervaet HydroTrike 5x5 DK og en TBL grønjordsnedfælder, der som noget nyt arbejder med sektionskontrol.

Læs også